Motorvejen fra Aarhus til Viborg

Pressemedelelse – Motorvej mod Viborg kan skabe arbejdspladser

Hvis vi skal fastholde og skaffe flere arbejdspladser her i regionen, så må landspolitikerne træffe de nødvendige beslutninger, der kan understøtte dette. En af de beslutninger skal træffes i Transportudvalget i maj måned, hvor de skal behandle et forslag om at udvide Rute 26 mellem Aarhus og Viborg til motorvej.

Strækningen har været en flaskehals gennem de seneste mange år, både for borgere der gerne vil pendle til deres arbejdsplads, for de transportchauffører der ofte kører den rute og ikke mindst de mange erhvervsvirksomheder der er beliggende mellem Aarhus og Viborg.

For ingen af de parter er der tvivl om, at der skal gøres noget nu.

Timevis er spildt i kø og langsom kørsel på den strækning til både stor frustration for den enkelte, men også for virksomhederne, der hver dag mister indtægter på den baggrund.

I dag er man nødt til at kigge ud over sin egen baghave, når man søger job i industrien eller i andre brancher for den sags skyld. Derfor er det også landspolitikernes opgave, at sørge for at tilgængeligheden og muligheden for at kunne køre til og fra arbejde over større afstande er til stede. Ligeså er det er en landspolitisk opgave også at sørge for der på strækningen er et veludbygget kollektivt trafiksystem for de der ikke har mulighed for selv at transportere sig.

Bor man i Aarhus og kigger mod Viborg, så er der i dag i omegnen af 70.000 arbejdspladser, som med en udvidelse af Rute 26 vil kunne nås i bil på under 45 minutter. Og bor man i Viborg og kikker mod Aarhus er der endnu flere arbejdspladser at satse på. Og den fleksibilitet og de muligheder for pendling er præcis det, der skaber vækst og nye arbejdspladser.

Der er stor opbakning til indsatsen fra både virksomheder og organisationer, da det er åbenlyst, at en løsning af det store flaskehalsproblem på Rute 26 vil løfte udviklingen af de virksomheder i det berørte område, og dermed give mulighed for skabelse af nye arbejdspladser. Så derfor er vores opfordring til Transportudvalget, at de på mødet i maj straks sætter gang i udvidelsen af Rute 26.

 

Stanley Bach Mortensen, formand for LO Viborg

Anders Munk, formand for LO Aarhus

Viggo Thinggaard, formand for LO Silkeborg

Hans Halvorsen (S) formand for Beskæftigelsesudvalget i Aarhus Kommune

Søren Gytz Olesen (F) formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Viborg Kommune